Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Biologische Jojoba olie 50ml

€ 9,95 (inclusief btw 21%)
Levertijd 1-2 werkdagen
Omschrijving

Jojoba olie 

 

Jojoba olie (Simmondsia californica) Voor de droge, als de vette huid en de oneffen huid. Jojoba olie is eigenlijk geen olie maar een vloeibare was, met uitstekende vochtinbrengende eigenschappen. Het vertraagt ook de afgifte van talg en maakt dat de huid satijnachtig aanvoelt. Jojoba olie wordt van oudsher door native americans gebruikt (spreek uit als „hohoba”). Te gebruiken bij sinaasappelhuid, puistjes en meeeters. Deze olie is zeer zuiver en wordt niet ranzig; zij zou aan ieder massagemengsel moeten worden toegevoegd (10:90). Verkregen uit de eerste koude persing van jojoba noten.

 

Eigenschappen etherische olie: Veel etherische oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van natuur anti-microbacterieel.  Met hun unieke chemische structuur kunnen ze direct door de huid worden opgenomen en zorgen ze voor onmiddellijke reactie daar waar het is aangebracht. Bepaalde oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, waarbij ze je helpen je vitaliteit en welzijn te bevorderen. Etherische oliën zijn heel zuiver en worden onmiddellijk door de huid opgenomen. Pure, onversneden etherische oliën zijn doorzichtig en variëren in kleur van kristalhelder tot diep blauw. Door de geschiedenis heen werden essentiële oliën al veel gebruikt in verschillende culturen vanwege hun medicinale en therapeutische werking.

 

Jojoba olie is een van de meest gebruikte basisoliën, dit omdat het niet snel bederft, bomvol vitamines en gezonde vetzuren zit, intensief hydrateert en te gebruiken is voor alle huidtypes. Het wordt gemaakt van de zaadjes van de Jojoba-struik.
 
Jojoba olie kan alleen uitwendig gebruikt worden en behoort to de drogende oliën. Het bevat meer dan 50% meervoudig onverzadigde vetzuren en kan zowel voor de droge als voor de vette en gevoelige huid gebruikt worden.
 
Eigenschappen Jojoba olie:
 
Jojoba olie is een natuurlijke antioxidant en zit boordevol vitamine E en gezonde vetzuren. De olie voelt niet vet aan, is geurloos en reguleert de vochtbalans van de huidcellen. Dit heeft een positieve werking bij een droge huid. Jojoba olie heeft ook een ontstekingsremmende werking, wat weer positief is voor mensen met eczeem, acné en psoriasis. Verder reguleert het de talgproductie van de huid, dit is ideaal voor mensen met een vette huid.
 
Jojoba olie is goed voor huid en haar, maar het heeft vooral een positieve werking op het gezicht. Je hebt slechts een paar druppels olie nodig voor je gezicht. Smeer je gezicht in met jojoba olie, laat het 10 minuten intrekken en haal daarna desgewenst het overtollige olie weg met bijvoorbeeld een watje of een tissue. Als je dit elke dag doet zul je merken dat je huid in het gezicht een stuk minder droog wordt en je gezicht een stuk gezonder oogt. Daarnaast heeft het een goede werking op de poriën en is dus ideaal om puistjes te voorkomen of tegen te gaan. Jojoba olie werkt ook anti-rimpel. Gebruik het voor het slapen en het zal beter werken dan een nachtcrème. Door het hoge gehalte aan vitamine E en gezonde vetzuren herstelt het de huid en werkt het celvernieuwend. Hierdoor is het ook een goed middel om littekens minder zichtbaar te maken.
 
Invloed jojoba olie:
 
Jojoba olie heeft een gunstige invloed op de huid. Het hydrateert de huid en is daardoor uitstekend te gebruiken als hydraterend bestandsdeel in verzorgingsproducten voor huid en haar. Met name de droge en gevoelige huid hebben hier baat bij. Omdat het tevens de eigenschap heeft dat het de talgproductie reguleert is het hierdoor ideaal te gebruiken bij de verzorging van een vette huid. Pure Jojoba olie heeft een natuurlijke zonbeschermingsfactor van ongeveer 4-5. Hierdoor is jojoba olie te gebruiken als een natuurlijke bescherming tegen de zon.
 
Jojoba olie voor huid en haar:
 
Huid:
Jojoba olie heeft een goede werking op de poriën en daarom ideaal tegen puisten, mee-eters en acné . Gebruik 2 a 3 druppels jojoba olie en smeer je gezicht ermee in. Bij hardnekkige puisten of acné mengen met rozemarijn olie of citroen olie omdat rozemarijn olie en citroen olie een ontsmettende en reinigende werking hebben. Gebruik dan 1 a 2 druppels rozemarijn olie of citroen olie op 1 theelepel jojoba olie en smeer het op je gezicht.
 
Omdat de olie erg mild is en een goede reinigende werking heeft, kan jojoba olie ook goed gebruikt worden als make-up reiniger. Doe een paar druppels jojoba olie op een watje of tissue en veeg hiermee je gezicht goed schoon. Na afloop kun je het beste je gezicht nog eens schoonmaken en de overtollige olie verwijderen.
 
Na het scheren kan je huid droog en geïrriteerd aanvoelen. Gebruik dan 1 a 2 druppels jojoba olie na het scheren en je huid zal gevoedt worden en zacht aanvoelen.
 
Vette huid:
Omdat jojoba olie de talgproductie van de huid kan reduceren is het ook uitermate geschikt voor de vette huid. Gebruik 1 theelepel jojoba olie met bijvoorbeeld 1 a 2 druppels rozemarijn olie of citroen olie en smeer je gezicht ermee in. Rozemarijn olie en citroen olie kunnen ook de talgproductie van de huid reduceren, dit zal zorgen dat de talgproductie in balans komt en je huid er minder vet uit gaat zien.
 
Haar:
Jojoba olie helpt tegen een vette hoofdhuid en droog haar. Door het vaak wassen van het haar met reguliere shampoo droogt je hoofdhuid uit waardoor je de talgproductie verstoord. Door jojoba olie te gebruiken rem je de talgproductie af en zal je hoofdhuid weer in balans gebracht worden. Je hoofdhuid zal minder vet worden en je haren minder droog. Gebruik jojoba olie puur en masseer de olie op de hoofdhuid licht in.
 
Het beste is om de olie in de avond aan te brengen op het haar en hoofdhuid en spoel het in de ochtend uit met shampoo en gebruik daarna altijd conditioner in de punten(wel natuurlijke shampoo gebruiken!). Als je liever 's avonds doucht, probeer het dan een paar uur van te voren aan te brengen. Doe je dit gedurende 6 weken dan zal je echt verschil gaan zien!
 
Jojoba olie voor massage:
 
Jojoba olie is een goede olie voor massage omdat het zo plezierig masseert, zijdezacht aanvoelt en geen vlekken en reuksporen achterlaat in kleding en badstof. Maak je eigen massage olie met jojoba olie en mix het met etherische olie naar keuze. Je kunt bijvoorbeeld lavendel olie gebruiken voor een kalmerende massage of eucalyptus olie voor een oppepende massage. Doe 25ml jojoba olie in een 30ml bruine glazen flesje en voeg daar 6 a 7 druppels etherische olie naar keuze aan toe.
Bewaar het op een donkere koele plaats om het lang houdbaar te houden.
 
Zwangerschap/Borstvoeding:
 
Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.
 
Jojoba olie is een olie die je altijd in huis moet hebben omdat het voor veel doeleinden te gebruiken is en veel vitamines en mineralen bevat die een positief effect hebben op onze huid!

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.

Facebook